چطور درباره حوادث فجیع با کودک دبستانی صحبت کنیم (قسمت سوم)
«چی شده؟» مانند بزرگسالان، بسیاری از کودکان مخصوصاً بزرگترها، برای اینکه بیشتر متوجه شوند و بتوانند روی موقعیت ترسناک پیشآمده کنترل داشته باشند اطلاعات میخواهند. به فرزندتان واقعیتهای اساسی را بگویید: «یک نفر که اصلاً اون سیاستمدار رو دوست نداشت به…..
چطور درباره حوادث فجیع با کودک دبستانی صحبت کنیم (قسمت دوم)
خلاصه و اطمینانبخش صحبت کنید. یک کودک دبستانی ممکن است سؤالی بپرسد که به نظر فقط در ارتباط با یک اتفاق خاص است، مانند: «چی میشه وقتی میمیریم؟» شما میتوانید از سؤال او بهعنوان یک فرصت برای صحبت درباره مرگ…..
چطور درباره حوادث فجیع با کودک دبستانی صحبت کنیم (قسمت اول)
وقتی فاجعهای اتفاق میافتد میتواند اثرات عمیقی روی کودکان بگذارد. مهم نیست این اتفاق یک بلای طبیعی (سیل یا آتشسوزی) باشد یا ساخته دست بشر (تیراندازی به مدرسه یا شورش). این اتفاقات میتواند ذهن کودک را برای دیدن و شناخت…..
کودک و عیددیدنی
یکی از چالشهایی که خانوادهها در ایام عید درگیر آن هستند رفتار نامناسب کودکان در دید و بازدیدهای نوروز است. باید بدانیم که خود ما در چگونگی رفتار کودکان در مهمانیها مهمترین نقش را ایفا میکنیم. در این مقاله مواردی…..
مدیریت رسانه
شش و نیم ساله شما در حال حاضر بسیاری از والدین برای محدود کردن زمان تماشای تلویزیون و کار با کامپیوتر، این وسیلهها را خارج از اتاقخواب فرزندشان قرار میدهند. اما راههای دیگری هم برای مدیریت کردن این رسانهها وجود دارد……
مزایای استفاده کودکان از کامپیوتر
ما در جامعهای تکنولوژی محور با پیشرفت روزافزون زندگی میکنیم. کودکان ما نیازمند آمادگی برای ورود به دنیای کار و جهانی هستند که در آن کامپیوترها نقطهی مرکزی زندگی روزمره به شمار میآیند. برای کودکانی که از کامپیوتر استفاده میکنند،…..
مشارکت
کار کودک بازیکردن است. در حقیقت، کودکان بسیاری از مهارتها و مفاهیم را در بازیها و با بازی یاد میگیرند. مثلاً از طریق بازی، مشارکت، توجه، اطاعت از قوانین و هماهنگی در حرکات را میآموزند. مشارکت و همکاری عوامل کلیدی…..
حمایت از عزت نفس
“گرامی داشتن آنچه کودکانمان دارند” زمان خوبی است برای این که کودکانمان را با دقت ملاحظه کنیم تا شاید بتوانیم آنها را مانند معادنی مملو از سنگها و اشیاء گرانبها و باارزش ببینیم و با یاری رساندن به آنها بتوانیم سنگهای گرانبهای…..
رقابت
رقابت در لغت به معنی پیشیگرفتن از دیگری است. کوششی است برای جلو افتادن از دیگری و رسیدن به هدفی که مورد نظر هر دو طرف است. شاید رقابت برای مدت کوتاهی به پیشرفت منجر شود، اما چنین پیشرفتی همیشگی نخواهد…..
مدرسه موفق
«هر قدر مدرسه به دانشآموزان خود اهمیت بیشتری بدهد، آنها نیز به دروس مدرسه توجه بیشتری میکنند.» توماس سرجیوانی، معلم اخلاق در مدرسه، دانشآموزان باید دروسی را برای تمام عمر بیاموزند که اساس و زیربنای کارایی و موفقیت جامعهی…..
کودک در دنیای مجازی (ردپای دیجیتال)
آموزش به کودکان درباره ردپای دیجیتال، همانند آموزشهای دیگر از قبیل مسئولیتپذیری و یا بیان حقیقت در هر شرایطی، یک ارزش محسوب میشود. این روند جریان یک مکالمه است که از کودکی تا بزرگسالی دستخوش تغییر میشود. آنچه را که…..
کودک در دنیای مجازی (قسمت اول)
آشنایی بیشتر کودکان با رسانههای دیجیتال و هوشمند نسبت به والدین خود نه تنها حُسن به شمار نمیرود بلکه میتواند آسیبی جدی برای آن کودک باشد، این امر کنترل و تربیت کودکان را سختتر خواهد کرد و والدین برای رسیدگی…..
کودک در دنیای مجازی (قسمت دوم)
اگر فرزند شما در فضای مجازی فعالیت دارد لازم است موارد زیر را در نظر داشته و به او آموزش دهید: ۱. در خصوص مدت زمان و چگونگی استفاده از رایانه و اینترنت، برای کودک قانون تعیین کنید. مثلا بگویید…..
کودک در دنیای مجازی (قسمت سوم)
تفکر انتقادی و مسئولیتپذیری کودک خود را افزایش دهید از آنجایی که استفاده از موبایل، تبلت و اینترنت بخشی از زندگی روزمره همه ما شده است و کودکان نیز با این فضا درگیر هستند و انکار آن برای عدم استفاده…..
قرارداد تلفن همراه برای یک نوجوان
یکی از وظایف ما بهعنوان والدین در قبال کودک یا نوجوانمان راهنمایی و نظارت بر رفتار آنهاست. تا بتوانند بهترین روش زندگی را پیش بگیرند. قسمتی از این روند شامل وضع قوانین در خانه میشود. که کار را برای شما…..
امنیت در رسانههای اجتماعی
در دنیای امروز که پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن بر زندگی همه ما امری اجتنابناپذیر گشته و کودکان ما از لحظه تولد شاید اولین چیزی که میبینند تلفن هوشمندی است که تصویری از باز شدن چشمانشان ثبت میکند، بهترین کاری…..