آموزش به کودکان درباره ردپای دیجیتال، همانند آموزشهای دیگر از قبیل مسئولیتپذیری و یا بیان حقیقت در هر شرایطی، یک ارزش محسوب میشود. این روند جریان یک مکالمه است که از کودکی تا بزرگسالی دستخوش تغییر میشود. آنچه را که امروز به فرزند خود آموزش میدهید، ممکن است با آن چه که خود شما در کودکی فرا گرفتهاید، متفاوت باشد. با این وجود، هرچه از سنین پایینتر این روند را آغاز کنید، نتیجه بهتری نیز کسب خواهید کرد.
نباید با ارائه قوانین و یا انتقادهایی سختگیرانه و تند درباره میزان ارزشی که فرزندتان برای ردپای دیجیتال خود قائل است، وی را زیر فشار قرار دهید. همانند بسیاری چیزهای دیگر، کودکان آن چیزهایی را نمیدانند که نمیدانند و این وظیفه ما است که آموزش آنها را بر عهده بگیریم و بر دانستههای آنها بیفزاییم.
بر همین اساس، فعالیت خود را میتوانید با گفتوگو آغاز کرده و متعهد شوید که این مسیر را ادامه خواهید داد. همچنین، زمانی که با محتوای ارسال شده توسط فرزندتان در فضای مجازی مخالف هستید میتوانید این پرسشها را با وی مطرح کنید:
آیا آنچه که در فضای مجازی ارسال کردهاید، آن چیزی است که قصد دارید همه درباره شما بدانند؟
فکر میکنید این عکس یا ویدئو چه چیزی را درباره شما بیان میکند؟
آیا این مساله را در نظر گرفتهاید که والدین دوستانتان، معلمان یا مربیان اگر محتوای ارسال شده توسط شما را مشاهده کنند، چه برداشتی درباره شما یا دوستتان خواهند داشت؟
فکر میکنید چه احساسی به افرادی که محتوای ارسال شده توسط شما را مشاهده میکنند، دست خواهد داد؟
بسیاری از اوقات به دلیل گستردگی فضای مجازی از توجه به تاثیراتی که میتواند هر یک از ارسالهای ما بر افراد گوناگون داشته باشد باز میمانیم. ارسالهای ما میتواند متنی، یا به صورت عکس و فیلم باشد. هر کدام از این ارسالها تاثیرات عمیقی بر اطرافیان و فالوورهای ما دارد. تا چه مقدار ارسالهای ما مربوط به تفریح و سفر است؟ تا چه مقدار ارسالهای ما مربوط به غذا و خریدهایمان است؟ تا چه مقدار ارسالهای ما دغدغههای سیاسی و اقتصادی را انعکاس میدهد؟ تا چه میزان ارسالهای ما تقویتکننده شکافهای اجتماعیای است که به وسیله جوکهای قومیتی و نژادی ایجاد میشوند؟
همچنین سزاوار است که از بازپخش اعتیادآور و بیفکرانه مندرجات اینترنتی و همچنین اظهار نظرهای نامتعادل، افراطی و یا غلط، مخصوصا راجع به افراد خاص اجتناب کنند.